Vegeta de casa

Vegeta de casa este o conserva de legume foarte aromata, potrivita de pus pentru iarna ca sa ne bucuram de gustul legumelor de vara.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg morcovi
  • 1 kg patrunjel radacina (15-18 radacini medii)
  • 1 kg ceapa
  • 400 gr telina radacina (2 teline cat pumnul)
  • 400 varza (creata) - sau normala
  • 400 gr gulie (2 gulii medii)
  • kg gogosari sau ardei kapia
  • 500 gr ardei gras
  • 30 gr usturoi (o caciulie)
  • 1 kg sare neiodata
  • frunze patrunjel
  • frunze telina
  • (toate frunzele din telina si patrunjelul de mai sus)

Mod de preparare

Se curata, se maruntesc cu robotul (inclusiv frunzele, cu codite cu tot, taiate grosier si adaugate la fiecare tura cu bucati de legume), se amesteca cu sare si se pun in borcane cu capac.
Se poate folosi in absolut orice mancare.
Are aroma si gust “complet”, minunat, total diferit de orice combinatie de zarzavaturi pe care am mancat-o pana acum.


Se adauga 2 linguri la inceputul prepararii oricarei mancari, inainte sa se adauge sare.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...