Zacusca cu dovlecei este delicioasa. Pentru a prepara aceasta zacusca aveti nevoie de 5 kg gogosari, 100 ml ulei de masline, 500 ml ulei de floarea soarelui, 3 kg dovlecel, 1 l bulion si 1 kg ceapa.
Zacusca cu dovlecei este delicioasa. Pentru a prepara aceasta zacusca se coc gogosarii la foc potrivit apoi se lasa intr-un castron acoperit Dupa ce s-au racit putin se decojesc si se curata de cotor si seminte. ceapa se toaca cu masina de carne, la fel si dovleceii(care nu trebuie sa aibe seminte)
Intr-o cratita mare se pune uleiul apoi ceapa tocata (cine are probleme cu stomacul poate sa o opareasca inainte), se lasa sa devina sticloasa apoi se pun gogosarii si se lasa o ora sa fiarba, amestecandu-se din cand in cand. se pun dovleceii tocati si bulionul si se mai lasa sa fiarba 2 ore.Se adauga sare si piper dupa gust, se toarna zacusca in borcane sterilizate, se capseaza si a doua zi se fierb in duns 40 de minute.Se lasa sa se raceasca o zi in paturi groase.
Zacusca cu dovlecei se serveste cu paine proaspata sau prajita.
Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj