Zacusca de dovleac

Zacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata dovleceii, se razalesc, se sareaza putin. Ceapa si ardeii se curata, se taie si se pune in cratita cu ulei si putina apa.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 kg dovlecel
  • 4 cepe
  • 3 ardei
  • 2 kg rosii

Mod de preparare

Pentru zacusca de dovleac se curata dovleceii, se ratalesc, se sareaza putin. Ceapa si ardeii se curata, se taie si se pune in cratita cu ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba pana scade apa si se prajesc putin in ulei. Se adauga dovlecelul scurs de apa. Se mai adauga apa in cratita si se lasa sa fiarba 15 minute. Apoi se adauga rosiile oparite, decojite si taiate. Se condimenteaza (dafin, sare daca mai trebuie, piper). Se lasa sa fiarba pana scade. Se pune in borcane, se capaceste si se da la dunst rece. A doua zi se pune la dunst cald 1/2 ora.


Zacusca de dovleac se serveste pe paine sau la diferite mancaruri cu legume.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii