Zacusca delicioasa se face in mod traditional. Adica cu vinete, ardei, ceapa, rosii si condimente.
Zacusca delicioasa se face in mod traditional. Adica cu vinete, ardei, ceapa, rosii si condimente. Se coc intai vinetele si se curata ca pentru salata. La fel se procedeaza si cu ardeii capia. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smantana.
Se dau pe rand prin masina de tocat atat ceapa, vinetele cat si ardeii.Se pune ceapa la calit la foc mic, cand devine transparenta se adauga vinetele si capia si se calesc usor si acestia cateva minute. Se adauga sucul de rosii, sarea si piperul dupa gust si se amesteca din cand in cand in ea sa nu se prinda pe fund. Se prefera o oala de tuci. Zacusca e gata cand ceapa nu mai este crocanta. Se toarna in borcane cand este abia luata de pe foc; se acopera cu o folie-doua de celofan si se pune capacul;zacusca cu vinete se lasa la racit invelita in paturi sa se raceasca mai incet pana a doua zi cand se poate pune in camara.
Zacusca serveste ca aperitiv.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii