Ardei iuti oltenesti

Ardeii iuti oltenesti in otet sunt perfecti pentru iarna. Merg de minune langa ciorbe si ne incalzesc sufletul :).

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ardei iuti;
  • 3 cepe;
  • 3-4 legaturi de leustean;
  • 4 linguri de sare mare;
  • 1 lingura de zahar;
  • otet cat cuprinde

Mod de preparare

Tocam ardeii.

Urmeaza ceapa, care se taie solzisori, cat mai fini.

Leusteanul se toaca si el marunt.

Se pun toate intr-un castron.

Se adauga sarea si zaharul si se amesteca bine.

Amestecul se pune in borcane, se preseaza bine, dupa care se toarna otet pana la buza borcanului.

Se sigileaza si se pun la pastrare pentru iarna. Borcanul se poate deschide dupa cca 2 saptamani.


Ardeii iuti oltenesti se servesc la ciorbele acrite cu bors sau zeama de varza.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca