Guacamole este un aperitiv delicios. Aceasta salata se prepara din avocado, ceapa, usturoi si condimente.
Guacamole cu usturoiOparim foile de vita in apa fierbinte. Orezul se caleste in putina apa si suc de rosii si se lasa sa se raceasca. Se face...
Sarmalute in foi de vitaSe taie capacele la chifle si se scobesc de miez. In caus se pune cate o feliuta de unt. Se pun mezelicurile si branza. Se...
Oua in cos de paineSe pune varza la calit, cu putin ulei. Cand se inmoaie se pune zeama de lamaie si usturoiul tocat. Separat se fierb pastele...
Varza cu lamaie, usturoi si pastePieptul se lasa la fezandat, cu sare si piper. Se pune apoi la fript intr-o tigaie, la foc mic, cu pielea in jos, pana capata...
Piept de rata cu ciuperci si otet balsamicSe pun spaghetele la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie antiaderenta se pun la prajit carnatii taiati bucati inguste si...
Paste cu sunculita si carnatiCeapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul tocat. Se adauga ciupercile si se lasa la inmuiat. Se adauga...
Supa crema de ciuperciConopida se desface si se opareste in apa fiarta cu sare. Se lasa la racit si intre timp se bate oul, impreuna cu sare, piper...
Conopida paneSe asambleaza sandviciul astfel: se unge o felie de paine cu crema de branza, se pun feliile de sunca si branza telemea si se...
Mega sandviciConopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Se taie si carnea...
Mancare de conopidaCarnea se curata, se spala si se pune la fiert, pana incepe sa se desprinda de pe oase. Se scoate, se dezoseaza, iar zeama se...
Ciorba de vacuta cu ardei coptiArdeii se coc si se curata de coaja, cotoare si seminte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Se adauga si carnea...
Mancare de ardei coptiSe curata si se oparesc ghebele. Ceapa se pune la calit, impreuna cu morcovul ras si se lasa pana cand se inmoaie. Se adauga...
Tocanita de ghebeArdeii iuti oltenesti in otet sunt perfecti pentru iarna. Merg de minune langa ciorbe si ne incalzesc sufletul :).
Ardei iuti oltenestiVinetele se taie pe lungime si se scobesc de miez, care se taie cubulete. Se taie si pieptul de pui si se toaca ceapa. Intr-o...
Vinete umplutePieptul de pui se taie pe latime, in fasii de cca 1 cm latime si se freaca cu zeama de lamaie, sare si piper. Ouale se bat cu...
Lemony nuggetsCarnea se fierbe separat. Intre timp se curata si se dau legumele pe razatoarea mare si se adauga in zeama cand carnea e pe...
Ciroba de potroaceCarnea de pui se pune separat la fiert. Legumele se fierb, taiate in bucati mari. Se verifica cu o furculita si se adauga...
Supa de galusteSe dezoseaza pulpa de pui si se taie cubulete. Se pun: ceapa tocata, usturoiul maruntit, morcovul ras si patrunjelul tocat....
Salata de pui afumatSe curata si se fierb legumele. Se scurg de apa, se lasa sa se raceasca. Se pun in castron, taiate cubulete sau date pe...
Salata de legumeSe toaca legumele si se calesc pana devin moi. Se adauga mararul, se potriveste de sare si piper. Se umplu ciupercile cu...
Ciuperci umplute cu legumeOuale se bat bine, impreuna cu sarea, piperul si turmericul. Se adauga mezelul taiat cubulete si branza maruntita, se...
Omleta pufoasaDupa ce se toaca toate marunt, se calesc: ceapa cu pieptul de pui, dovlecelul si coditele ciupercilor. Se pune si mararul, se...
Ciuperci umplute cu carneSe pun la calit ceapa si ardeiul, impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga varza, se toarna cana cu apa si se lasa la fiert,...
Varza noua fiarta in borsPrima data calim carnea (taiata bucatele) impreuna cu ceapa, pana cand carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi sucul de...
Mancare de galustePunem laptele la fiert si inainte de a da in clocot se adauga orezul si carnea taiata cubulete. Adaugam sarea si piperul si...
Budinca de pui cu orezAm folosit o tava teflonata, pe fundul careia am pus un strat de felii de rosii; apoi un strat de ceapa; un strat de dovlecei...
Musaca de varaNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaReteta luata de la Simonica, tare buna
Supa crema de morcoviDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa