Castravetii se taie si se pun la desarat de seara pana dimineata. Punem carnea la calit vreo 15 minute, impreuna cu uleiul....
Mancare cu castraveti muratiDupa ce am curatat pestele, l-am transformat in fileuri. Am inceput sa-l tai de la coada spre cap, urmarind sira spinarii....
Rulouri de hering cu legumeCiupercile se curata (palaria separat si coditele separat), apoi se taie in felul urmator: coditele se toaca marunt iar...
Tocanita de ciuperciAm batut albusurile cu praful de sare. Treptat am adaugat zaharul si am batut bine, pana s-au dizolvat cristalele si s-a...
Desert rapid cu nuca de cocosSe fierb cartofii. Se lasa la racit si apoi se dau pe razatoare. Se amesteca cu ouale, faina, sarea si piperul, se modeleaza...
Crochete de cartofiGogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D
Bors de gogoneleMorcovii, pastarnacul si ceapa se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, in cratita in care se va finaliza zama....
Zama de crumpeIn mod evident se face intai mamaliga. Se fierb ouale si kaizerul sau afumatura se caleste putin in tigaie, fara ulei. Ouale...
Bulz a la DroopSe taie si se bate carnea ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau bucatile prin faina si se prajesc...
Snitel in seapaTocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si...
Mancare de fasole boabe cu chifteleIntr-o oala punem la fiert: ceapa, usturoiul si lamaia. Le lasam pana se amesetca un pic mirosurile. Cand simtim aroma punem...
Piept de pui cu legume in vinPieptul de pui se desparte in doua si fiecare parte se desface ca pentru snitele. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se unge...
Piept de pui cu crenvusti si cascavalPieptul de pui se desparte in doua si fiecare parte se desface ca pentru snitele. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se unge...
Rulada de piept de puiSe curata legumele, se taie marunt si se pun la calit. Pieptul de pui de taie cubulete si se pune la calit impreuna cu...
Ciorba de puiIncepem pregatirea acestei retete prin pregatirea aluatului. Se amesteca toate ingredientele, fara a se framanta si se baga...
Tarta cu ardei si tonLegumele pentru supa se taie in bucati potrivite si se pun toate la fiert, in circa 2 litri de apa si o lingura de ulei....
Supa cu fulgi de ouSe curata rasolul, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert cu putina sare. Se curata spuma de cate ori este necesar. Se...
Supa de frecateiSe curata cartofii, se taie si se pun la prajit intr-o tigaie. Cand sunt aproape gata se pune carnea taiata bucatele peste...
Cartofi mortaliSe dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit...
Baghete cu busuiocSe pune pieptul de pui la fiert. Se strecoara zeama si se utilizeaza la fierberea orezului. Se pune orezul la fiert in zeama...
Orez indonezianTocanita de vara este o mancare usoara de legume, perfecta in zilele calde. Seamana cu un ghiveci de legume si poate fi usor...
Tocanita de varaFaina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca. Separat, se amesteca restul ingredientelor. Se adauga faina...
Prajitura cu piersiciVarza de Bruxelles cu legume si pui este o mancare delicioasa, dar mai ales sanatoasa. Aceasta mancare de varza cu carne este...
Varza de Bruxelles cu legume si puiDrojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu...
Briose cu banane si nuciSe caleste carnea in putin ulei, pana prinde crusta si lasa zeama. Se pune la inmuiat ceapa, morcovul si ardeiul, si se lasa...
Gulas cu ciuperciPrazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se...
Sos de prazSe portioneaza carnea si se bate ca pentru snitele. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie, se pune ulei la incins si se...
Escalop mincinosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.