Mancare de fasole boabe cu chiftele

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si fasolea, amestecam si lasam

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mancare de fasole boabe cu chiftele

Ingrediente

  • ceva chiftele
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • un morcov
  • o cutie (400 gr) de rosii maruntite
  • in suc propriu
  • o cutie (400 gr) fasole boabe
  • o legatura patrunjel
  • cativa catei de usturoi
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si fasolea, amestecam si lasam la fiert, la foc mediu cca 15 min. Dupa ce sosul a mai scazut (cam la jumate), adaugam chiftelele, usturoiul maruntit, frunza de dafin si o cana cu apa (daca mai e cazul) si lasam la fiert inca 15 min. De data asta se pune capac.

Cand considerati ca mancarea e spre sfarsit, se potriveste de sare si piper, se pune patrunjelul tocat, se mai lasa un clocot-doua si gata.


Se serveste cu verdeata.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori