Supa de frecatei

Se curata rasolul, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert cu putina sare. Se curata spuma de cate ori este necesar. Se adauga zarzavatul intre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa de frecatei

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 1 rasol de vaca
  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1 tzelina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • smantana
  • Pentru frecatei:
  • 150 gr faina
  • 3 oua
  • sare

Mod de preparare

Se curata rasolul, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert cu putina sare.

Se curata spuma de cate ori este necesar. Se adauga zarzavatul intreg si se lasa la fiert pana ce toate se intrepatrund bine.

Cand au fiert si carnea si zarzavatul, se scot din oala, se strecoara supa si se pune din nou la fiert, completandu-se cu apa daca este necesar.

Intre timp se prepara frecateii astfel: se face un aluat din faina, cele 3 oua si sare. Acest aluat se da pe razatoare si astfel se obtin frecateii.

Cand supa incepe sa clocoteasca, se adauga frecateii si se mai lasa la fiert vreo 10-15 minute.

Se potriveste de sare si de piper si se drege cu smantana.


Se serveste cu patrunjel verde, tocat marunt.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc