Baghete cu busuioc

Se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute. Intre timp se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Baghete cu busuioc

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 200 gr telemea
  • 200 ml apa calduta
  • 30 gr drojdie
  • 25 gr unt
  • busuioc
  • 1 ou
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • cateva masline tocate

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute. Intre timp se topeste untul.

Dupa 10 minute, se adauga in castron restul de faina, branza, busuiocul, untul topit si maslinele.

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se lasa la dospit 30 de minute, la loc cald.

Dupa ce s-a marit volumul, aluatul se imparte in 2 parti egale si se modeleaza baghetele.

Se pun in tava de cuptor, pe hartie de copt si se ung cu oul batut. Se pun in cuptorul preincalzit, la 150 de grade pentru vreo 25 de minute.


Se servesc alaturi de salata sau ca baza pentru sandviciuri.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc