Se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute. Intre timp se
Se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute. Intre timp se topeste untul.
Dupa 10 minute, se adauga in castron restul de faina, branza, busuiocul, untul topit si maslinele.
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se lasa la dospit 30 de minute, la loc cald.
Dupa ce s-a marit volumul, aluatul se imparte in 2 parti egale si se modeleaza baghetele.
Se pun in tava de cuptor, pe hartie de copt si se ung cu oul batut. Se pun in cuptorul preincalzit, la 150 de grade pentru vreo 25 de minute.
Se servesc alaturi de salata sau ca baza pentru sandviciuri.
Alte retete recomandate
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Comentarii