Ardeii iuti oltenesti in otet sunt perfecti pentru iarna. Merg de minune langa ciorbe si ne incalzesc sufletul :).
Tocam ardeii.
Urmeaza ceapa, care se taie solzisori, cat mai fini.
Leusteanul se toaca si el marunt.
Se pun toate intr-un castron.
Se adauga sarea si zaharul si se amesteca bine.
Amestecul se pune in borcane, se preseaza bine, dupa care se toarna otet pana la buza borcanului.
Se sigileaza si se pun la pastrare pentru iarna. Borcanul se poate deschide dupa cca 2 saptamani.
Ardeii iuti oltenesti se servesc la ciorbele acrite cu bors sau zeama de varza.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii