Ardeii iuti oltenesti in otet sunt perfecti pentru iarna. Merg de minune langa ciorbe si ne incalzesc sufletul :).
Tocam ardeii.
Urmeaza ceapa, care se taie solzisori, cat mai fini.
Leusteanul se toaca si el marunt.
Se pun toate intr-un castron.
Se adauga sarea si zaharul si se amesteca bine.
Amestecul se pune in borcane, se preseaza bine, dupa care se toarna otet pana la buza borcanului.
Se sigileaza si se pun la pastrare pentru iarna. Borcanul se poate deschide dupa cca 2 saptamani.
Ardeii iuti oltenesti se servesc la ciorbele acrite cu bors sau zeama de varza.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii