Vinete umplute

Vinetele se taie pe lungime si se scobesc de miez, care se taie cubulete. Se taie si pieptul de pui si se toaca ceapa. Intr-o tigaie se incing doua l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • o cana de suc de rosii
  • 1 legatura de marar
  • 3-4 felii de cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ramurica de cimbrisor
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se taie pe lungime si se scobesc de miez, care se taie cubulete. Se taie si pieptul de pui si se toaca ceapa. Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei, in care se pun cateii de usturoi si ramurica de cimbrisor. Cand acestea s-au prajit se arunca si in uleiul ramas se pun la calit miezul de vinete, carnea si ceapa. Se lasa la foc mic cam 5 min. Se adauga sucul de rosii, mararul tocat, se potriveste de sare si piper si se mai lasa la scazut cam 3-4 minute. Vinetele se aseaza in tava, se umplu cu amestecul din tigaie, se acopera cu felii de cascaval si se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 25 de min.


Se servesc ca atare.

Alte retete cu legume recomandate

Cartofi la cuptor

Supa de galuste

Bors de peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta