Gogosari in otet

Se spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si rondele de morcovi. La mijloc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 kg gogosari
  • 1 conopida
  • 500 gr morcovi
  • 6 l de apa
  • 6 linguri de sare
  • 4 linguri de zahar sau
  • 2 linguri de miere
  • frunze de visin
  • piper
  • usturoi

Mod de preparare

Se spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si rondele de morcovi. La mijlocul borcanului se pun frunze de visin, iar printre legume se pun catei de usturoi. Se pun intr-un vas mare 4 l de apa si 2 l de otet, se lasa sa clocoteasca cu sase linguri de sare si se trage vasul de pe foc. Se adauga zaharul sau mierea de albine si boabele de piper. Se toarna peste putina apa fierbinte peste gogosari, se lasa borcanul acoperit pana a doua zi Se leaga dupa ce legumele s-au acoperit cu mult lichid. Se pastreaza in camara la loc uscat si temperatura constanta.


Alte retete culinare:

Castraveti bulgaresti Varza murata Zacusca de ciuperci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii