Usturoi conservat cu ulei de masline aromat

Se curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se amesteca bine si se toarna suf

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 1 borcan de 1 l): 2 capatani de usturoi nou
  • 4 foi de dafin
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 ardei iuti (mici)
  • 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru
  • 600 ml ulei de masline

Mod de preparare

Se curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se amesteca bine si se toarna suficient ulei de masline ca sa acopere usturoiul. Se pune cratita pe foc si, inainte ca uleiul sa clocoteasca, se face flacara mai mica si se lasa sa fiarba foarte incet 45 de minute. (Uleiul nu trebuie sa dea in clocote mari.) Se ia cratita de pe foc, se lasa usturoiul sa se raceasca de tot, se toarna in borcan si se conserva la frigider.

Secret: Cateii de usturoi fierti sunt deliciosi, la 48 de ore dupa ce-au fost pusi in borcan. Daca vreti sa ii conservati, pot fi tinuti la rece circa o luna si se servesc ca un condiment. Pentru a da un gust deosebit mancarurilor gatite si chiar salatelor , se foloseste uleiul acesta aromat, dar in cantitate mica.

Sau: Cateii de usturoi se mai pot conserva dupa o reteta arabeasca astfel: se pun in borcane si se acopera cu un otet bun(balsamic). Se inchid borcanele si se lasa sa stea chiar si un an. Cu cit stau mai mult ,cu atit usturoiul devine mai gustos si se consuma in loc de castraveciori murati.


Daca vreti sa ii conservati, pot fi tinuti la rece circa o luna si se servesc ca un condiment. Pentru a da un gust special mancarurilor gatite, se foloseste uleiul foarte aromat, dar nu foarte mult.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul asta, face mancare singur!

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos