Castraveti murati in vin

Castraveti murati in vin este o reteta inedita de muraturi. Pentru a face aceasta reteta de castraveti murati va trebuie 100 ml vin alb.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 l aveti nevoie de:
  • 100 ml vin alb
  • 2
  • 5 kg castraveti
  • 100 ml otet
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 radacina hrean
  • o lingurita boabe de piper
  • 2-3 fire marar uscat
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • 1-2 ardei iuti(optional)

Mod de preparare

Castraveti murati in vin este o reteta inedita de muraturi.

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei. NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata. A doua zi ii punem in borcane impreuna cu zeama lasata.
Pe fundul borcanului punem marar si cimbru, asezam castravetii punind intre ei cateii de usturoi, ardeii iuti si hreanul curatat.


Deasupra asezam mararul si cimbrul ramas. Vinul, otetul si boabele de piper le punem in borcan peste castraveti, adaugam apa atat cat este necesar si asa descoperit borcanul, lasam castravetii sa fermenteze 3 zile.


Apa se va tulbura si vor apare deasupra bule cu aer. Dupa 3 zile bulele dispar dar apa nu va fi limpede te tot , inca. Punem capacul la borcan si il depozitam in camara pentru iarna. Peste cateva zile apa de pe castraveti se va limpezi.
Cui ii place poate adauga si zahar dupa gust cand adauga vinul....eu nu am pus.


Castravetii murati in vin sunt minunati iarna, alaturi de o friptura.
Un set de vase de la Kitchen Shop mi-ar fi de folos la servire.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...