Castraveti murati pentru consumul imediat

Castraveti murati pentru consumul imediat sunt ideali pentru sezonul cald, mai ales ca pot fi consumati alaturi de friptura la gratar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • castraveti
  • sare
  • apa
  • marar
  • usturoi

Mod de preparare

Se aleg castraveti proaspeti, verzi si nu prea mari. Se taie varfurile si coditele, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se aseaza in borcanul bine spalat si uscat un strat de marar uscat cu floare si cativa catei de usturoi, apoi castravetii unul langa altul. In cazul in care sunt prea mari, pentru a se acri mai repede, se cresteaza pe doua in lungime. Se prepara o saramura, adaugand la fiecare litru de apa 35 g de sare. Dupa ce s-a dizolvat toata sarea se toarna saramura peste castraveti, umpland borcanul pana la margine, si se acopera cu o farfurie. Dupa doua zile se pitrocesc. Se repeta operatia de 3-4 ori, din doua in doua zile, pana s-au acrit castravetii.
Daca este necesar ca acritul castravetilor sa se produca mai repede, se poate aseza borcanul la soare, deoarece caldura favorizeaza fermentarea.


Se servesc dupa ce s-au murat.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii