Conopida conservata

Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata; apoi, se scoate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • conopida
  • sare
  • apa
  • suc de rosii
  • telina
  • patrunjel
  • aspirina

Mod de preparare

Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata; apoi, se scoate strecuratoarea si se aseaza intr-o cratita. Separat, se stoarce suc de rosii, care se amesteca in parti egale cu apa simpla si se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu frunze de telina si patrunjel taiate marunt si se sareaza putin. Conopida se aseaza in borcane de marime potrivita, in functie de numarul persoanelor, neinghesuita, lasind un spatiu liber de 2 cm pina la gura borcanelor; se toarna suc cit s-o cuprinda pina la acel nivel si se pune cite o aspirina deasupra. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute, cazanul in care au fiert lasindu-l acoperit cu paturi groase pina a doua zi, apoi, borcanele se aseaza in camara. Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apa simpla in loc de suc de rosii. Conopida, fiarta pina cind se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute), in apa sarata, apoi strecurata, se poate pastra la congelator, in punga de nylon, 5-6 luni. Nefiarta nu se poate conserva inghetata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulii umplute cu legume la cuptor

Mancarea aceasta e destinata strict celor ce iubesc gulia. Eu ma aflu printre acestia si avand niste gulii mari si frumoase...

Gulii umplute cu legume la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca