Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg gogosari
  • 1 kg otet
  • 1 kg zahar
  • o lingura de piper
  • o lingurita de enibahar
  • 50 g boabe de mustar
  • 200 g sare mare
  • frunze de telina
  • 4-5 fire de hrean
  • foi de dafin

Mod de preparare

Gogosarii in otet pentru iarna, sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Siropul se pune crud. Se spala gogosarii si se curata de cotor, apoi se taie in 4-5 bucatele si se pun intr-un vas mai mare, dupa care se stropesc cu sare si turnam peste gogosari siropul facut din otet, zahar si sare. invartim cu lingura pana se topeste zaharul si sarea, lasam sa stea timp de patru pana la cinci ore, intre timp, ii mai invartim in vas ca sa fie cuprinsi toti in sirop. Dupa ce au lasat zeama, punem gogosarii in borcane, intercalam printre ei frunze de telina si radacini de hrean. Deasupra punem, in fiecare borcan, boabe de piper, enibahar, mustar si cate o foaie de dafin. Punem betisoare si turnam siropul, apoi legam borcanele si le dam la beci.


Servim gogosarii in otet ca si garnitura langa fripturi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide