Se curata gogosarii, se taie Julien, dupa care se spala sub jet de apa si se pun pe servet absorbant. Apoi, se aseaza intr-o sita cu maner. Marinata :
Se curata gogosarii, se taie Julien, dupa care se spala sub jet de apa si se pun pe servet absorbant. Apoi, se aseaza intr-o sita cu maner. Marinata : Se pune intr-o oala otetul cu apa, se adauga sare, piper si foi de dafin si se da in clocot. In momentul acela se introduce sita cu gogosari timp de 2-3 min. in oala pentru ai oparii, dupa care se scot. Peste compozitie se pune continutul a 3 borcane de mustar, 100 gr. de mustar boabe, 3-4 linguri rase de zahar brun si se lasa la fiert. Se amesteca incet intr-un sens unic pana ce se omogenizeaza si da in clocot. Dupa aceea trebuie sa se aiba in vedere ca marinata sa fie foarte fierbinte, de aceea se da la foc mic. Gogosarii se aseaza in borcane, iar peste ei se toarna compozitia fierbinte. Borcanele se infileteaza bine si se acopera cu una sau mai multe paturi. Se lasa asa 24h pentru ca temperatura borcanelor sa scada incet si constant ( este un fel de bai-marie autohton).
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti