Varza murata cu hrean

Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se cresteaza la fiecare cotorul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10-20 verze mici sau mijlocii
  • sare
  • apa rece
  • 1 lingura boabe de porumb
  • 2 gutui
  • marar uscat
  • frunze de visin
  • 4 bucati de hrean

Mod de preparare

Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se cresteaza la fiecare cotorul. Se face o scobitura in cotor cu varful cutitului, necesara sa cuprinda cate o lingurita de sare. Se ia un vas mare, se spala si se opareste, apoi se limpezeste in apa rece. Se aseaza verzele in straturi, cu cotorul in sus, punand printre ele: marar uscat, doua gutui taiate felii mari, boabe de porumb sau felii de hrean. Se face o saramura rece cu 40 gr sare grunjoasa la litrul de apa rece, se amesteca pana cand sarea se dizolva complet si se toarna peste verze.

 

Timp de zece zile se aeriseste varza cu o teava curata, pe care se sufla aer, sau se scoate lichid si se vantura de doua ori pe zi dupa 10 zile, cand varza s-a inmuiat putin, se pune o greutate peste varza, se acopera butoiul si se lasa varza sa se mureze cel putin o luna, dupa care se poate folosi.


Varza murata se poate folosi ca si salata la un fel principal de mancare sau se poate folosi pentru prepararea diferitelor retete.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca