Varza rosie murata

Varza se curata si se toaca foarte subtire. Se amesteca cu sarea si se lasa aproximativ 2-3 ore asa. Intre timp se spala borcanul si se pun condiment

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg varza rosie
  • 3 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 boabe de piper negru
  • 2 boabe ienibahar
  • 2 cuisoare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 borcan de 3 I

Mod de preparare

Varza se curata si se toaca foarte subtire. Se amesteca cu sarea si se lasa aproximativ 2-3 ore asa. Intre timp se spala borcanul si se pun condimentele in el. Se introduce varza si se toarna peste ea otetul cu zaha, racit in prealabil. Se toarna deasupra ulei si se acopera borcanul, dupa care se asaza intr-un loc racoros.


Se serveste varza dupa cateva saptamani.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor Saratele Placinta de dovleac

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!