Vinete murate, picante

Se spala vinetele, se curata de coaja, apoi se taie felii sau rondele de 7-8 mm. Se sareaza, se lasa asa o ora, apoi se prajesc pe ambele fete. Se as

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 3-4 ardei iuti
  • 2-3 usturoi
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare
  • otet
  • salicil
  • gogosar
  • 1 l apa
  • 250 ml otet
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

Se spala vinetele, se curata de coaja, apoi se taie felii sau rondele de 7-8 mm. Se sareaza, se lasa asa o ora, apoi se prajesc pe ambele fete. Se asaza pe fundul borcanului o frunza de dafin si cateva boabe de piper. Se formeaza apoi straturi alternative de felii de vinete, usturoi, ardei iute si gogosari. Se repeta operatiunea pana se umple borcanul. Se prepara saramura din apa, otet si sare si se toarna rece peste compozitie. Se presara putin salicilat, se inchide borcanul ermetic si se pune in cuptor, in tava, fara apa si se tine pana se infierbanta.


Se serveste dupa cateva zile.

Alte retete:

Pulpe de pui la cuptor Tocanita de pui Ardei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...