Se spala vinetele, se curata de coaja, apoi se taie felii sau rondele de 7-8 mm. Se sareaza, se lasa asa o ora, apoi se prajesc pe ambele fete. Se as
Se spala vinetele, se curata de coaja, apoi se taie felii sau rondele de 7-8 mm. Se sareaza, se lasa asa o ora, apoi se prajesc pe ambele fete. Se asaza pe fundul borcanului o frunza de dafin si cateva boabe de piper. Se formeaza apoi straturi alternative de felii de vinete, usturoi, ardei iute si gogosari. Se repeta operatiunea pana se umple borcanul. Se prepara saramura din apa, otet si sare si se toarna rece peste compozitie. Se presara putin salicilat, se inchide borcanul ermetic si se pune in cuptor, in tava, fara apa si se tine pana se infierbanta.
Se serveste dupa cateva zile.
Alte retete:
Pulpe de pui la cuptor Tocanita de pui Ardei umpluti
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti