Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand
Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand incepe sa clocotesca, se introduc gogosarii. Se fierb 25 minute, pana capata consistenta de zacusca. Se pune compozitia fierbinte in borcane, se pun capacele si se pun sub o patura pana a doua zi.
Am pus la fiert uleiul cu mierea, otetul, pasta de tomate, sarea, piperul macinat, foaie de dafin si ienibahar boabe. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat gogosarii si am amestecat, lasand la fiert.
Am lasat la fiert aproximativ o ora pana arata ca o zacusca. Se amesteca din cand in cand.
Am pus pe o farfurie ca sa va dati seama mai bine cum arata.
am pus aperitivul fierbinte in borcane,le-am acoperit cu o patura lasand sa se raceasca pana a doua zi.
Concluzia mea? este un aperitiv foarte usor de facut si gustos. Dar nu-mi place ca se simte pielita de la gogosar cand mananci (daca-l mananci gol, ca mine) si gogosarii mei fiind cam verzi, se simte putintel gustul de amarui. Voi face si la toamna viitoare, dar cu gogosari copti (adica pe tabla) si bineinteles cat mai rosii.
Pofta buna!
Reteta Gogosari aperitiv a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro
O prajitura fina si racoritoare, perfecta pentru dupa-amiezile toride!
Prajitura After EightIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa