Gogosari aperitiv

Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3.5kg gogosari
  • 250ml ulei
  • 250g zahar sau miere
  • 250ml otet
  • 400g pasta de tomate
  • piper
  • foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand incepe sa clocotesca, se introduc gogosarii. Se fierb 25 minute, pana capata consistenta de zacusca. Se pune compozitia fierbinte in borcane, se pun capacele si se pun sub o patura pana a doua zi.

Am pus la fiert uleiul cu mierea, otetul, pasta de tomate, sarea, piperul macinat, foaie de dafin si ienibahar boabe. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat gogosarii si am amestecat, lasand la fiert.

Am lasat la fiert aproximativ o ora pana arata ca o zacusca. Se amesteca din cand in cand.

Am pus pe o farfurie ca sa va dati seama mai bine cum arata.

am pus aperitivul fierbinte in borcane,le-am acoperit cu o patura lasand sa se raceasca pana a doua zi.

Concluzia mea? este un aperitiv foarte usor de facut si gustos. Dar nu-mi place ca se simte pielita de la gogosar cand mananci (daca-l mananci gol, ca mine) si gogosarii mei fiind cam verzi, se simte putintel gustul de amarui. Voi face si la toamna viitoare, dar cu gogosari copti (adica pe tabla) si bineinteles cat mai rosii.


Pofta buna!

Reteta Gogosari aperitiv a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele in sos de branzeturi

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu...

Chiftele in sos de branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca