Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga ceapa taiata fin si ardeii taiati cubulete.
Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga ceapa taiata fin si ardeii taiati cubulete. Se fierb la foc potrivit, pana cand legumele devin moi si compozitia omogena. Bulionul se obtine din 3 kg rosii. Se adauga bulionul si se mai fierbe compozitia inca 15 minute. Zacusca fierbinte se pune in borcane, care se inchid ermetic cu filet, se aseaza intr-o tava la cuptor. Se tin la foc domol pana prind o crusta deasupra. Apoi borcanele se scot de la cuptor, se acopera cu paturi groase si se lasa pana a doua zi.
Se serveste cu paine proaspata de casa. Alte retete recomandate:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.