Zacusca de fasole

Zacusca cu fasole este mult mai hranitoare dect cea cu vinete, si mai usor de facut fiindca nu trebuie sa coaceti vinetele, fasolea trebuie doar fiarta. Aceasta reteta de zacusca este delicioasa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg de capia sau gogosari
  • 1 kg de ceapa
  • 1/2 kg fasole
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 bulion sau 2 kg de rosii
  • foi de dafin
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Zacusca cu fasole este mult mai hranitoare dect cea cu vinete, si mai usor de facut fiindca nu trebuie sa coaceti vinetele, fasolea trebuie doar fiarta. Ardeii capia se coc si se curata. Fasolea se fierbe pana devine moale. Ceapa tocata impreuna cu morcovii se pun intr-o cratita cu ulei. Sare se

adauga dupa gust. Ardeii capia se toaca prin masina de tocat si se adauga in cratita. Se pun condimentele. Tocam si fasolea la masina de tocat apoi o adaugam in cratita. Spre final se adauga rosiile pasate.

Se lasa pe foc pana scade uleiul


Zacusca de fasole se serveste cu paine proaspata de casa.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii