Zacusca de legume

Rosiile se spala, se taie in bucati si se pun la fiert. Se strecoara pana cand se obtine un suc de rosii. Ardeii capia se coc, dupa care se curata. M

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 mI ulei
  • 500 gr ceapa
  • 500 gr morcovi
  • 500 gr patrunjel
  • 3 kg de ardei capia
  • 2 teline
  • 9 vinete nu prea mari
  • 5 kg rosii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Rosiile se spala, se taie in bucati si se pun la fiert. Se strecoara pana cand se obtine un suc de rosii. Ardeii capia se coc, dupa care se curata. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul si ardeii capia se trec prin masina de tocat carne, vinetele se taie cubulete mici, se adauga sare si se lasa cateva minute la scurs. Se pun apoi intr-o tava si se baga in cuptorul fierbinte, pana sa inmoaie putin. Se introduc in vasul cu legume, se amesteca si se toarna deasupra sosul de rosii, uleiul, foaia de dafin, boabe de piper si se las ala fiert, amestecand continuu. Zacusca se fierbe pana cand sosul scade si ramane doar uleiul. Se dsareaza si se toarna in borcane care se sigileaza. Se pun borcanele la racit, in cuptorul cald, dupa care se pastreaza in loc racoros.


Se serveste ca si aperitiv.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana Curcan umplut Muschi de porc la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...