Zacusca de vinete cu ardei

Zacusca de vinete cu ardei este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta va trebuie 5 vinete, 15 ardei grasi.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete
  • 5 cepe mari
  • 15 ardei grasi
  • 10 gogosari
  • 1 kg rosii
  • 1
  • 5 l de ulei
  • conservant
  • sare

Mod de preparare

Pentru zacusca de vinete cu ardei, vinetele se coc, se curata si se lasa sa se scurga de zeama, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei, pana se inmoaie bine, apoi se adauga rosiile fierte si strecurate, ardeii si gogosarii copti si taiati marunt cu cutitul sau tocati prin masina de carne. Cand sosul este scazut, se adauga vinetele tocate ca pentru salata, se sareaza dupa gust si se mai fierbe timp de 15 minute, se adauga conservantul si se mai lasa timp de 5 minute la fiert. Daca nu punem conservant, fierbem borcanele la Bain-Marie timp de 20 de minute.


Zacusca de vinete cu ardei se serveste pe paine.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...