Zacusca de vinete si gogosari

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g rosii
  • 2 vinete mijlocii
  • 4 gogosari
  • 1 ceapa (dupa gust)
  • 50 g ulei
  • 1 lingura de zahar
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna.

Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust).

Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana mai scade zeama, observand sa nu se prinda de fund.

Se poate pastra pe iarna ca si zacusca de ardei.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Zacusca cu ciuperci

Muschi de vita cu ciuperci

Salata de vinete cu maioneza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii