Zacusca de vinete si gogosari

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g rosii
  • 2 vinete mijlocii
  • 4 gogosari
  • 1 ceapa (dupa gust)
  • 50 g ulei
  • 1 lingura de zahar
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna.

Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust).

Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana mai scade zeama, observand sa nu se prinda de fund.

Se poate pastra pe iarna ca si zacusca de ardei.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Zacusca cu ciuperci

Muschi de vita cu ciuperci

Salata de vinete cu maioneza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca