Aluat de clatite

Adaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 120 ml apa. Apoi adaugam,

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 240 g faina
  • 240 ml lapte
  • 120 ml de ulei
  • sare

Mod de preparare

Adaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 120 ml apa.

Apoi adaugam, in portii mai mici, 240 ml lapte, apoi, masa deasa o punem la odihna aprox. ¼ de ora pentru ca particulele de faina sa se umple si aluatul sa fie mai bogat. Sa nu lasam sa stea mai mult pentru ca va deveni tare, iar clatita va deveni si ea tare.

Inainte de prajire mai adaugam 120 ml ulei, apoi diluam cu 120 ml apa. Mai intai, se unge tigaia cu un strat subtire de ulei, iar dupa incalzire, apoi turnam continutul unui polonic mai mic cu compozitie (max. 50 ml), apoi miscam tigaia circular pentru ca aluatul sa se intinda uniform.

Intoarcem clatita, punand sub ea un cutit cu lama lata si turtit, daca aceasta parte este inrosita, apoi prajim si cealalta parte pana se inroseste. Inainte scuturam putin tigaia sa nu se lipeasca aluatul.

Clatita prajita la foc mediu, se rastoarna pe o farfurie plata cu o miscare brusca. Urmatoarea clatita se prajeste fara sa adaugam ulei in tigaie, pentru ca este de ajuns uleiul din compozitia aluatului pentru ca sa nu se lipeasca.

Cu aceasta metoda putem impiedica ca bucataria sa fie plina de fum si sa miroase a ulei incins, iar prajirea merge mai repede.

Inainte sa punem o alta portie de aluat in tigaie, amestecam compozitia. In prealabil, punem tigaia goala pe foc sa se incalzeasca cateva secunde, altfel, aluatul nu se imprastie in tigaie.

Daca se arde aluatul sau, in urma supraincalzirii, se arde uleiul, atunci radem aluatul ars cu cutitul si-l curatam cu o hartie. Dupa care, dam cu ulei tigaia si numai dupa aceea continuam prajirea.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Papanasi fierti

Chec pufos

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru...

Clatite cu ricotta si ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca