Aluat de friganele

Pentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul, un varf de lingurita de sare, apa calda si drojdie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 3 dl apa calda
  • 2 albusuri
  • drojdie cat o aluna
  • sare.

Mod de preparare

Pentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul, un varf de lingurita de sare, apa calda (nu fierbinte) si o bucatica de drojdie de bere cat o aluna. Se freaca drojdia cu putina apa, apoi se amesteca totul la un loc, astfel incat sa se obtina un aluat subtire ca o smantana (cantitatea de apa depinde de calitatea fainii, uneori fiind mai mare, alteori mai mica decat 3 dl). Aluatul nu trebuie amestecat prea mult. Se aduna in castron, se acopera cu o farfurie si se lasa sa creasca la cald. Inainte de a-l intrebuinta se adauga doua albusuri spuma.


Acest aluat de friganele serveste la prajit peste, branza, mere etc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii