Aluat simplu de tarte

Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g unt proaspat
  • 1 lingurita zahar
  • 2 dl apa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa (aceasta cantitate variaza putin dupa calitatea fainii). Se framanta repede ca sa nu devina aluatul elastic. Se aduna la un loc, se acopera cu un servet si se tine doua ore la rece. Poate fi lasat fara grija pana a doua zi. Se intrebuinteaza la tarte sau ca fund pentru tort cu crema de vanilie etc. La acelasi aluat de tarte se pot adauga si trei galbenusun.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos