Baclava

Pentru a pregati aceasta reteta de baclava se amesteca toate ingredientele si se maruntesc in blender. Intr-o tava unsa cu ulei se pun straturi de cate 4 foi de placinta, unse intre ele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sirop:
  • 1 cana miere albine
  • 1 cana apa
  • 2 cani zahar
  • cardamon
  • 1/2 lamaie in care s-au infipt 3 cuisoare
  • Umplutura:
  • 1 cana nuci
  • 1 cana alune (fistic)
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara;

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se maruntesc in blender. Intr-o tava unsa cu ulei se pun straturi de cate 4 foi de placinta, unse intre ele cu unt topit. In total se vor aseza 16 foi de placinta. Dupa primele 4 foi se toarna 1/3 din amestecul nuci, se acopera cu 4 foi de placinte unse, iar nuci, iar foi, iar nuci si ultimele 4 foi unse cu unt.  Se taie prajitura in romburi sau triunghiuri. Se coace 18 - 20 minute la foc potrivit.Se scoate din cuptor si se toarna tot siropul.


Se lasa la rece peste noapte. Reteta Baclava propusa de alessia antonia Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Alte retete de baclava:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...