Baclava

Pentru a pregati aceasta reteta de baclava se amesteca toate ingredientele si se maruntesc in blender. Intr-o tava unsa cu ulei se pun straturi de cate 4 foi de placinta, unse intre ele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sirop:
  • 1 cana miere albine
  • 1 cana apa
  • 2 cani zahar
  • cardamon
  • 1/2 lamaie in care s-au infipt 3 cuisoare
  • Umplutura:
  • 1 cana nuci
  • 1 cana alune (fistic)
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara;

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se maruntesc in blender. Intr-o tava unsa cu ulei se pun straturi de cate 4 foi de placinta, unse intre ele cu unt topit. In total se vor aseza 16 foi de placinta. Dupa primele 4 foi se toarna 1/3 din amestecul nuci, se acopera cu 4 foi de placinte unse, iar nuci, iar foi, iar nuci si ultimele 4 foi unse cu unt.  Se taie prajitura in romburi sau triunghiuri. Se coace 18 - 20 minute la foc potrivit.Se scoate din cuptor si se toarna tot siropul.


Se lasa la rece peste noapte. Reteta Baclava propusa de alessia antonia Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Alte retete de baclava:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Furnicuta

O furnica duce-n spate un graunte jumatate, ca jumatate a ramas la Gaby, de acolo m-am inspirat......acesta prajitura mi-a...

Desert prajitura Furnicuta
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise