Blat de tort

Amestecati prima data untul cu zaharul. Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt. Adaugati apoi faina si pra

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • stins cu zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 250 g. unt
  • 250 g. zahar tos
  • 3 linguri lapte integral (nedegresat)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Amestecati prima data untul cu zaharul.

Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt.

Adaugati apoi faina si praful de copt, ambele cernute, dupa care, incorporati albusurile spuma. La sfarsit, adaugati laptele.

Turnati compozitia in forma si coaceti timp de 25 de minute la 180 grade (este gata atunci cand, intepand cu o scobitoare, aceasta iese curata sau blatul isi recapata forma daca il apasati cu degetul).

Scoateti din cuptor si lasati sa stea 5 minute inainte de a-l rasturna pe un gratar metalic.

Indepartati hartia si lasati sa se raceasca.

Taiati blatul in doua straturi si umpleti-l cu frisca, fructe, gem sau cu orice doriti.
Pofta buna!

Reteta Blat de tort a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

Alte retete de blat de tort gasiti aici:

Blat de tort,

Blat de tort,

Tort Darts cu blat alb

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...