Amestecati prima data untul cu zaharul. Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt. Adaugati apoi faina si pra
Amestecati prima data untul cu zaharul.
Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt.
Adaugati apoi faina si praful de copt, ambele cernute, dupa care, incorporati albusurile spuma. La sfarsit, adaugati laptele.
Turnati compozitia in forma si coaceti timp de 25 de minute la 180 grade (este gata atunci cand, intepand cu o scobitoare, aceasta iese curata sau blatul isi recapata forma daca il apasati cu degetul).
Scoateti din cuptor si lasati sa stea 5 minute inainte de a-l rasturna pe un gratar metalic.
Indepartati hartia si lasati sa se raceasca.
Taiati blatul in doua straturi si umpleti-l cu frisca, fructe, gem sau cu orice doriti.
Pofta buna!
Reteta Blat de tort a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Alte retete de blat de tort gasiti aici:
Blat de tort,
Blat de tort,
Tort Darts cu blat alb
Aluaturi de casa Am pregatit niste gogosi pufoase, gustoase, de post si cu ingrediente simple si putine. Pentru aceasta...
Desert gogosi vanilate de postPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura