Pentru blini se cerne intr-un vas faina, se opareste cu o ceasca de lapte clocotit si se freaca pana ce devine ca o crema. Se lasa sa se racoreasca cat sufera degetul.
Pentru blini se cerne intr-un vas faina, se opareste cu o ceasca de lapte clocotit si se freaca pana ce devine ca o crema. Se lasa sa se racoreasca cat sufera degetul.Se adauga drojdia muiata cu o lingura de lapte caldut si se lasa la cald sa creasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se amesteca cu plamadeala, se mai adauga un pahar de faina de hrisca, albusurile batute spuma, o jumatate lingurita de sare si, daca este necesar, inca putin lapte cald (coca pentru blini trebuie sa fie ceva mai groasa decat coca pentru clatite).
Se lasa din nou la o parte sa creasca. Se incinge unt sau untura intr-o tigaie si se toarna cu lingura din compozitie, procedandu-se ca la clatite. Se asaza unele peste altele.
Blini se servesc la masa calde, cu unt topit, smantana, oua rascoapte tocate, icre, sardele etc.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii