Branzoaicele sunt clasic moldovenesti, insa nimeni nu spune ca nu se pot face in orice colt al tarii, mai ales ca sunt atat de buna incat nu ti-ar mai trebui nimic altceva de mancare in ziua respectiva.
Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si lasam intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Amestecam ingredientele pentru umplutura si dam la rece.
Pe masa infainata intindem aluatul, taiem patratele si punem cate o lingura de branza in mijloc, impaturim ca un plic si asezam in tava tapetata cu hartie de copt (repetam pana terminam).
Desfacem galbenusurile cu laptele si zaharul dupa care ungem placintele, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos.
Le lasam sa se raceasca in tava dupa care le pudram cu zahar pudra.
Branzoaicele se servesc cu zahar pudra pe deasupra si alaturi de un pahar cu lapte batut.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii