Branzoaicele sunt clasic moldovenesti, insa nimeni nu spune ca nu se pot face in orice colt al tarii, mai ales ca sunt atat de buna incat nu ti-ar mai trebui nimic altceva de mancare in ziua respectiva.
Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si lasam intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Amestecam ingredientele pentru umplutura si dam la rece.
Pe masa infainata intindem aluatul, taiem patratele si punem cate o lingura de branza in mijloc, impaturim ca un plic si asezam in tava tapetata cu hartie de copt (repetam pana terminam).
Desfacem galbenusurile cu laptele si zaharul dupa care ungem placintele, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos.
Le lasam sa se raceasca in tava dupa care le pudram cu zahar pudra.
Branzoaicele se servesc cu zahar pudra pe deasupra si alaturi de un pahar cu lapte batut.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa