Capsune in aluat

Capsunele in aluat sunt un desert delicios si original, care poate incheia cu brio un mic dejun sau un pranz.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 albusuri si 2 galbenusuri
  • 1 lingura ulei vegetal
  • Un praf de sare
  • 25 capsuni medii
  • Ulei pentru prajit
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Capsunele in aluat sunt un desert delicios si original, care poate incheia cu brio un mic dejun sau un pranz.

Puneti faina intr-un bol potrivit si faceti o fantanita in mijloc. Adaugati galbenusurile, uleiul vegetal, putina apa si sare. Framantati un aluat din compozitia obtinuta, apoi lasati deoparte pentru 20 minute.

Spalati capsunele si indepartati coditele. Incingeti uleiul (cam 2 degete de la fundul tigaii) pentru prajit intr-o tigaie mai adanca.

Bateti albusurile manual sau in mixer, pana obtineti o consistenta usoara si cremoasa, apoi adaugati zaharul si mai bateti pana se dizolva. Adaugati albusurile peste aluat si incorporati-le.

Luati cate o capsuna cu furculita, adanciti-le in aluat, puneti-le in uleiul incins si prajiti-le pana se rumenesc intorcandu-le o data. Scoateti capsunele si puneti-le pe un prosop de bucatarie pana se scurge surplusul de ulei.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...