Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca.
Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca. Amestecandu-i usor cu furculita, daca este necesar. Se oparesc cu doua linguri de unt topit si se mai dau cateva minute la cuptor. Se toarna deasupra un sirop potrivit de legat, facut din zahar cu apa, se tin la cuptor pana ce taiteii au supt tot siropul si se asaza intr-o cratita rotunda, apasandu-i usor cu dosul furcuhtei. Se lasa sa se raceasca pentru a se lega intre ei, se rastoama, iar deasupra se pune frisca batuta.
Cataiful turcesc se serveste cu frisca deasupra.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti