Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca.
Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca. Amestecandu-i usor cu furculita, daca este necesar. Se oparesc cu doua linguri de unt topit si se mai dau cateva minute la cuptor. Se toarna deasupra un sirop potrivit de legat, facut din zahar cu apa, se tin la cuptor pana ce taiteii au supt tot siropul si se asaza intr-o cratita rotunda, apasandu-i usor cu dosul furcuhtei. Se lasa sa se raceasca pentru a se lega intre ei, se rastoama, iar deasupra se pune frisca batuta.
Cataiful turcesc se serveste cu frisca deasupra.
A fost atat de buna ciorbita asta!V-o recomand cu drag
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legumeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj