Cataif turcesc

Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru taitei:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • sare
  • 2 linguri unt topit
  • Siropul:
  • 1 1/2 pahar cu apa
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • Frisca batuta.

Mod de preparare

Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca. Amestecandu-i usor cu furculita, daca este necesar. Se oparesc cu doua linguri de unt topit si se mai dau cateva minute la cuptor. Se toarna deasupra un sirop potrivit de legat, facut din zahar cu apa, se tin la cuptor pana ce taiteii au supt tot siropul si se asaza intr-o cratita rotunda, apasandu-i usor cu dosul furcuhtei. Se lasa sa se raceasca pentru a se lega intre ei, se rastoama, iar deasupra se pune frisca batuta.


Cataiful turcesc se serveste cu frisca deasupra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide