Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac colacei in forma de 8.
Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac colacei in forma de 8. Se asaza in tava presarata cu faina, se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc potnvit. Se pregateste un sirop dintr-o ceasca de zahar si doua cesti de apa. Se curata, nucile, se macina si se amesteca cu zaharul pisat. Cand colaceii s-au racorit, se moaie unul cate unul, numai o clipa, in apa fierbinte, se scurg, se asaza intr-un castron, se toarna deasupra siropul in care s-a adaugat o lingura de apa de flori si se presara cu nuca dupa dorinta. In loc de sirop se poate turna miere de albine.
Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt
Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj