Cornuri dospite fara ou

Pentru cornurile dospite, fara ou se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna laptele, uleiul, drojdia, zaharul, sarea, romul si vanilia.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 pahar lapte
  • 1 paharel de vin cu ulei
  • 30 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • rom
  • vanilie
  • marmelada.

Mod de preparare

Pentru cornurile dospite, fara ou se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna laptele, uleiul, drojdia muiata mai inainte in putin lapte, zaharul, sarea, rom, vanilie. Se framanta aluatul bine, se lasa sa creasca. Se imparte in cinci bucati si fiecare bucata se intinde intr-o foaie rotunda, cat mai mare, care la randul ei se imparte in raze, in opt bucati, formand opt triunghiuri. Se pune pe fiecare putina marmelada si se ruleaza cornul, de la baza spre varf. Se lasa putin sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc iute.


In loc de marmelada, cornurile dospite, fara ou se pot umple cu nuci sau cu mac.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii