Covrigei de plamadeala

Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua intregi, un galbenus, zaharul si sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 125 g unt
  • 2 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar
  • 30 g drojdie
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1/2 Iingurita sare
  • zahar si migdale pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua intregi, un galbenus, zaharul si sare. Se fac covrigei rotunzi, se coc la foc iute si cand sunt aproape gata, se ung cu unt si se presara cu zahar si cu migdale pisate.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca