Croissant cu nuca

Croissant cu nuca este o reteta de prajituri simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta de cornuri cu nuca va trebuie 1,200 kg faina alba.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 200 kg faina alba
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 700 ml lapte caldut
  • 50 g untura (unt)
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Croissant cu nuca este o reteta de prajituri simpla si gustoasa.

Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca.
Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2 din coaja de lamaie, zaharul vanilat si treptat laptele caldut si untura sau untul topite.Framantam bine de tot 20-30 de minute pina se fac bule de aer in aluat.Lasam sa dospeasca la cald, acoperit cam 30 de minute pina isi dubleaza volumul.
Intr-un alt bol amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta de rom si restul de coaja de lamaie.
Rupem din aluat bilute de marimea unui ou si le aliniem pe masa.


Luam pe rand cate o bila, o intindem cu sucitorul si presaram pe ea nuca amestecata cu zahar. Rulam croissantele cu nuca si le asezam in tava captusita cu hartie de copt.


Dupa ce tava este plina cu cornuri le ungem cu oul batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade C si le lasam sa se coaca pina se rumenesc deasupra, aproximativ 50 minute( depinde de fiecare cuptor)
Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le lasam sa se raceasca in tava, apoi le desprindem unul de altul si le punem pe farfurie.


Vor iesi niste croissante cu nuca mai mari, ideale pentru a fi servite langa un pahar cu lapte caldut. Pofta mare !
O tava pentru cuptor de la Kitchen Shop mi-ar prinde bine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca