Foi cu salicale umplute cu crema

Reteta de foi cu salicale se prepara usor. Ingredientele sunt: faina, zahar, oua, ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 400gr faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unsoare
  • 1 ou intreg
  • un sfert de ulei
  • un sfert de lapte.
  • 2 lingurite salicale
  • putina faina
  • sare.

Mod de preparare

Foile cu salicale umplute cu crema se fac astfel: pentru sase foi amestecam toate ingredientele de mai sus si le punem la copt in tava tapetata cu ulei si faina.

Crema cu care umplem foile se fac asa: 1 cana de zahar se rumeneste putin si pe urma se pune jumatate cana de apa. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Din 3 linguri de faina se face ingrosala cu o cana de lapte, se fierbe pana ii ia gustul de faina. Aromam cu 2-3 plicuri de zahar vanilat.


Alte prajituri recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa