Foi pentru cremschnitt

Foile pentru cremschnitt se servesc taiate fasii late, care se umplu cu gem, rahat sau mere.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Primul aluat:
  • 6 linguri de apa
  • 2 oua
  • o lingurita de sare
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri de otet si faina cat cuprinde
  • al doilea aluat:
  • 500 g unt sau margarina si
  • 150 g faina.

Mod de preparare

Primul aluat pentru foile de cremschnitt se face din 6 linguri de apa, 2 oua, o lingurita de sare, 4 linguri de smantana, 4 linguri de ulei, 3 linguri de otet si faina cat cuprinde. Dupa aceea se face al doilea aluat, din 500 g unt sau margarina si 150 g faina. Se face un aluat din prima compozitie si se intinde o foaie, peste care se intinde cu cutitul aluatul al doilea, apoi se impatureste in trei. Operatiunea se repeta de 3 ori, dupa care se lasa la rece cel putin doua ore. Se pot face foi pe dosul tavii.


Foile pentru cremschnitt se servesc taiate fasii late, care se umplu cu gem, rahat sau mere.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...