Galuste de gris cu lapte

Se pune laptele sa fiarba intr-un vas adinc, in care se pun galustele pregatite din oua batute spuma impreuna cu grisul pus in ploaie. Cind se pun ga

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 6-7 linguri de gris proaspat
  • 1 l lapte dulce nefiert
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • vanilie

Mod de preparare

Se pune laptele sa fiarba intr-un vas adinc, in care se pun galustele pregatite din oua batute spuma impreuna cu grisul pus in ploaie.

Cind se pun galustele peste lapte, acesta nu trebuie sa clocoteasca, ci numai sa stea pe plita, la foc mic.

Se fierb acoperit o jumatate de ora, impreuna cu sarea si zaharul.

Cind galustele au fiert, se parfumeaza laptele cu vanilie si se ia vasul de pe foc.

Se servesc ca desert, dupa ce s-au racit putin.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Clatite cu ciuperci

Ciuperci umplute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri

Un desert simplu si gustos.

Tarta cu struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca