Gogosele cu frisca

Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu lingurita, turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 1/2 dl apa
  • 100 g unt proaspat (sau 80 g untura)
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 4 oua
  • 500 g frisca
  • Glazura:
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • 1 1/2 dl apa
  • 1 lingurita glucoza sau
  • fecula.

Mod de preparare

Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie.

Se pun, fie cu cornetul, fie cu lingurita, turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc la foc iute. Se lasa sa se raceasca. Se asaza cu lingura pe o farfurie rotunda frisca batuta cu putin zahar. Peste frisca se asaza gogoselele, unele langa altele, iar deasupra se toarna cu lingura glazura de ciocolata. Nu trebuie sa fie acoperite complet. Gogosile se pot pastra intr-o cutie de tabla si se pot aseza cu frisca atunci cand trebuie servite. De asemenea, in loc de a fi asezate toate pe o farfurie mare, se pot pregati portii mici, dupa numarul persoanelor.
Glazura: intr-o cratita mica, pe marginea masinii, se pun 150 g ciocolata taiata marunt cu trei linguri de apa calda. Se amesteca fara sa fiarba, pana se face ca o crema. Separat se pun la fiert 150 g zahar cu 1 dl apa si jumatate lingurita de glucoza. Se fierbe si cand siropul este potrivit de gros, se toarna peste ciocolata, cate putin, amestecand ca la maioneza. Glazura se poate face si cu cacao in loc de ciocolata, amestecand 50 g cacao cu putina apa pana se moaie bine si se face ca o crema. Se amesteca apoi cu siropul facut din 200 g zahar si 1 dl apa si putina glucoza. Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste gogosele.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa