Gogosi dospite

Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit, ouale, drojdia muiata cu o lingura de lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • drojdie cat o nuca
  • 1 lingura rom
  • 25 g stafide
  • 1 lingurita rasa de sare
  • untura pentru prajit
  • 1 lingura zahar vanilat.

Mod de preparare

Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit, ouale, drojdia muiata cu o lingura de lapte, romul, stafidele si sare. Se bate totul buie cu o lingura, pana se desfac toti cocolosii si compozitia are aspectul unei creme legate. Se lasa sa creasca o ora. Se ia cu lingura din aluat si se da drumul in untura clocotita. Se rumenesc gogosile pe ambele parti. Se asaza pe o farfurie unele peste altele.


Gogosile dospite se presara cu zahar vanilat.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...