Invartita

Faina impreuna cu restul ingredientelor se amesteca si se formeaza un aluat moale. Se framanta cu drojdia si se lasa la crescut. Dupa aceea, se intin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 20 gr drojdie
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 200 gr zahar
  • 2 pahare mici apa

Mod de preparare

Faina impreuna cu restul ingredientelor se amesteca si se formeaza un aluat moale. Se framanta cu drojdia si se lasa la crescut. Dupa aceea, se intinde o foaie subtire, se stropeste cu unt, se presara deasupra cu zahar si nuca macinata, se ruleaza si se baga in cuptor, la copt. Apoi, se scoate din cuptor, se insiropeaza si se introduce din nou in cuptor ca sa absoarba siropul.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Papanasi fierti

Chec pufos

Placinta de dovleac

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii