Lipie

Se amesteca bine faina cu sarea, apa si drojdia. Se framanta bine si se lasa apoi la dospit. Dupa ce a crescut, se pune aluatul in tava de la aragaz

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 300 ml apa
  • 1 pachetel drojdie

Mod de preparare

Se amesteca bine faina cu sarea, apa si drojdia. Se framanta bine si se lasa apoi la dospit. Dupa ce a crescut, se pune aluatul in tava de la aragaz si se mai lasa la crescut putin. Se intinde o foaie mai groasa si se stropeste pe toata suprafata. Lipia se lasa apoi la copt.


Se foloseste in loc de paine ori la shaorma. Alte retete culinare:

Aluat clatite Aluat frantuzesc Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca