Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si se scot samburii. Se taie felii groase.
Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si se scot samburii. Se taie felii groase de 1 cm. Se pun intr-un castron, se toarna doua linguri de rachiu sau de rom, se presara zahar si se tin astfel o jumatate de ora. Se pune o ceasca de faina intr-un castron. Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul, sare. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocolosi. Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. Numai cu cateva minute inainte de a praji merele, se adauga in aluat cele doua albusuri batute spuma. Se scurg feliile de mere de zeama pe care au lasato, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine. Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe ambele parti.
Merele prajite in aluat se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar vanilat.
Mancarea aceasta e destinata strict celor ce iubesc gulia. Eu ma aflu printre acestia si avand niste gulii mari si frumoase...
Gulii umplute cu legume la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj