Pate brisée

Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare. Se incorporeaza incetul cu incetul adaugandu-se si put

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • apa

Mod de preparare

Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare.

Se incorporeaza incetul cu incetul adaugandu-se si putina apa si se amesteca pana ce se formeaza un aluat.

Se omogeanizeaza in continuare foarte bine dar fara sa framantam prea mult pentru a nu deveni casanta.

Se lasa la rece 30 min minimum.


Pofta buna!

Reteta Pate brisée a fost propusa de Madyna pe forum culinar.ro

Alte retete de aluat gasiti aici:

Aluat frantuzesc,

Aluat FILO - homemade, placinte, strudele,

Aluat de placinta romaneasca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca