Pate brisée

Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare. Se incorporeaza incetul cu incetul adaugandu-se si put

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • apa

Mod de preparare

Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare.

Se incorporeaza incetul cu incetul adaugandu-se si putina apa si se amesteca pana ce se formeaza un aluat.

Se omogeanizeaza in continuare foarte bine dar fara sa framantam prea mult pentru a nu deveni casanta.

Se lasa la rece 30 min minimum.


Pofta buna!

Reteta Pate brisée a fost propusa de Madyna pe forum culinar.ro

Alte retete de aluat gasiti aici:

Aluat frantuzesc,

Aluat FILO - homemade, placinte, strudele,

Aluat de placinta romaneasca

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa